Tips för ett fint och friskt hår

 

Har varit barnvakt hela denna vecka men som tur är får man ju betalt ;) haha, ne min lillebror är en stjärna! ♥
Giock upp runt 10:40 och började koka gröt. Eftersom att skolan börjar nu på tisdag så måste jag börja vänja mig vid gröt igen men nu har jag börjat med min egna gröt som är MYCKET godare! :D

1 dl rågflingor, 2 dl vatten och lite salt = ♥
Så nu är jag otroligt mätt och känner mig inte ett dugg onyttig :D Och som jag är väldigt säker på går jag alltid ner 2-3 kilo när jag börjar skolan och äter regelbundet :)

Men nu till något helt annat

Sitter just nu och kollar på hur man ska göra med sitt hår för att det ska se friskt och bra ut :) Så ska slänga in några tips, jag påstår inte att mitt hår ser så värst friskt ut så ska nämligen prova det här :D

- GLANSGIVANDE
Knäck två ägg och vispa ihop med cirka en halv deciliter mjölk i en skål. Häll sedan blandningen över håret och massera in den ordentligt. Låt sitta i cirka fem minuter och skölj sedan ur. Hurra för glans som känns!

- KICKA IGÅNG HÅRET
Vispa en äggula och blanda den med en tesked olivolja. Massera in i längderna , men undvik helst hårbotten eftersom det annars kan se lite fett ut. Låt det verka i cirka fem minuter och tvätta ur genom att massera in schampo innan du blöter håret. Skölj sedan igenom håret och tvätta om det som vanligt.

- MJUKAR UPP HÅRET
Blanda en halv kopp naturell yoghurt med en tesked honung och en äggula. Massera in i håret och täck över med en plastpåse eller plastfolie och låt verka i 20 minuter. Skölj ur med vatten och tvätta med schampo.



Det värsta som finns är nött hår så själv har jag slutat färga mitt hår helt och är faktiskt väldigt nöjd med min naturliga hårfärg :) Men även detta så är jag inte fullt nöjd med mitt hår!

RSS 2.0